Tea for two ?

Bijna iedereen weet dat “High Tea” oorspronkelijk uit Groot Brittannië komt. Maar weten wij ook hoe het ontstaan is ? Voor wie het niet weet heb ik wat feitjes op een rij gezet. 

De Engelse kennen een “Afternoon tea” en een “High Tea”. Wat is het verschil ?

Van oorsprong werd “Afternoon tea” geserveerd rond 4 uur in de middag om voornamelijk het gat tussen lunch en avondeten te vullen. Er werden scones, cake en kleine sandwiches geserveerd. Begin 19e eeuw was het in de mode lekker in lage, gemakkelijke stoelen in de tuin of in de serre te zitten met een kopje thee en wat lekkers erbij. (Nu noemen we dat chillen) Het was voornamelijk weggelegd voor de rijkere mensen. Brocante servies en verschillende soorten thee uit de koloniën meegenomen, hoorde daar ook bij.

De arbeidersklasse echter moesten voor hun thee wachten tot ze klaar waren met werk. Dan werd er een sterke pot zwarte thee gezet en kwam er niet alleen zoetigheden maar vooral hartige gerechten op tafel om de maag te vullen na een zware dag arbeid. Ook zat men op eetkamerstoelen aan tafel. Dit werd een “High Tea” genoemd.

Maar de tijden zijn veranderd. Gelukkig ! Een High Tea is nu vooral een feestje geworden, een speciale moment samen met familie of vrienden uitgebreid genieten van hartige en zoete traktaties. Lekker in de tuin of gezellig aan een grote tafel, dat maakt niet uit. En de tijd dan ?

In mijn optiek kan het altijd, maar ik ben een echte thee leut. Ik hou ervan nieuw theeën te ontdekken en te combineren met eten. Thee smaakt echt wel anders uit een porseleinen kopje maar uit mok met je handen eromheen kan het net zo lekker zijn. 

Als je uit een porseleinen kopje drinkt vergeet dan niet je pinkie omhoog te doen ! 

Voor wie deze zomer nog niets gepland heeft en een echte traktatie wil, heb ik een speciale High Tea zomer actie.

Boek een High Tea voor 31 augustus en ontvang een leuke attentie voor jou en maar ook voor je gasten. 

Boeken kan vanaf 2 personen op een locatie* naar keuze. Prijs € 24,95 p.p.

Sandwiches, hartig taart, thee, prosecco, scones en verschillende zoetigheden.

Alles vers en zelfgemaakt. Inclusief servicesgoed** en attributen.

Bel voor een reservering naar 06-37204076 of vul de formulier in onderaan de pagina.

P.S. Ook leuk om als kado te geven. Ik maak een leuke kadobon !

*verder als 15 km komen er bezorgkosten bij

** Borg € 50,–