Summer is here to stay !

Een zomers recept zoals beloofd uit mijn 4 seizoenen serie.
Het is nog lekker nagenieten eind augustus van het warme weer. Ik zelf heb nooit veel zin in warm eten en ga lekker voor salades. Hebben jullie daar ook last van ? dan heb ik hier het perfecte salade voor jullie. Een van mijn favorieten recepten waar ik met inspiratie van Donna Hay een eigen twist aan gegeven heb.

Dit recept is voor 4 personen. Het is niet alleen licht, gezond en eenvoudig te maken maar ook makkelijk van te voren klaar te maken. Gebruik wel mooie, verse producten. Het liefste biologisch. Dit scheelt echt in smaak !

Ingredienten:

1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt)
2 kippenborstfilets
2 bollen burrata
500 gram verschillende tomaten van kleur en vorm
2 citroenen (1 in schijfjes, 1 rasp en sap)
6 peperkorrels
handje munt
100 gr. rucola
2 eetlepels goede olijfolie
paar takjes citroentijm

Bereiding:

Pocheer eerst de kip door het bouillon aan de kook te brengen met de peperkorrels, schijfjes citroen en citroen tijm. Leg de kip erin en kook 5 minuten. Zet het vuur uit en laat afkoelen met deksel erop.
Snij de tomaten in plakjes en leg deze mooi op een groot boord (of 4 kleintjes). Scheur de burrata in 2 of 4 stukken en leg over de tomaat.
Snij de rucola en meng dit met in plakjes, afgekoelde kip. Verdeel ook dit over de tomaat. Maak een dressing van citroensap, citroenrasp, olijfolie, gekneusde munt, beetje zout en naar smaak een beetje poedersuiker.
Sprenkel de dressing over de salade net voor het opdienen.

Ik vindt het leuk om op een groot bord te serveren zodat iedereen zelf kan pakken. Maar je kunt het natuurlijk ook verdelen over 4 borden. Om het feestelijk te maken sprenkel ik er eetbare bloemen over. Heb je deze niet dan staan extra blaadjes munt ook leuk ! Mijn eigen twist is om er gedroogde landham of parmaham bij te geven. Speciaal voor de vleesliefhebbers 🙂

Serveer er een heerlijke ijskoude ijsthee bij. Zelfgemaakt natuurlijk ! Tegenwoordig kan je cold brew thee kopen. Maar je kunt zelf ook thee even laten trekken en dan afkoelen met ijsblokken, schijfjes lime en citroen en een paar takken munt.

EET SMAKELIJK EN TOT DE VOLGENDE KEER !