Nice to meat you…

Zuid Afrika is het vlees land bij uitstek. Bijna alles gaat op de braai. Ja, daar hebben ze braaimasters ! Als liefhebber van vlees (met mate maar dan wel goed) leek het mij leuk om een carnivore evening te boeken bij Babylonstoren in Stellenbosch.

Babylonstoren staat niet alleen bekend om de 2 restaurants die zij hebben van uitstekende kwaliteit, maar ze hebben prachtig aangelegde tuinen (je kan daar een theeproeverij doen), eigen wijnen, een spa, een prachtig hotel een bakkerij en nog veel meer. Je kan daar rustig een dag voor uittrekken.
Als je gaat eten wil je misschien wel blijven slapen !

Wij werden om 17.30 verwacht en de ambiance was al een feestje op zich. Mooi gedekte tafels (long tables zoals in mijn eerdere blog genoemd) en live muziek om alvast in de stemming te komen. Het leuke is van een longtable dat je andere mensen spreekt in dit geval was er een internationaal gezelschap van Zweden en Oostenrijkers naast ons.

Het vuur was flink opgestookt als een mega grote braai maar dan binnen met open oven.

Leuk om te weten: Het vlees komt van hun Chianna koeien. Een ouderwets koeienras dat oorspronkelijk uit Italië komt. Het vlees wordt gerijpt in hun eigen rijp kamer op tegels van Himalaya zout met een constante temperatuur van 6 graden.
Dit zorgt ervoor dat de teveel aan vocht verdampt en de vlees meer op smaak komt.

Wij begonnen met huisgemaakte boerewors en biltong (gedroogd) vlees. Op de tafels stonden al heerlijke verse broden met olijfolie en mooie salades , met veel oog voor presentatie en detail. Ondertussen werden de grote stukken vlees in de oven/braai gehangen aan grote haken. Ik vroeg aan braaimaster waarom ze dat deden maar het is omdat de stukken zo dik zijn dat als je vlees medium rare wilt dan is het binnenste nog koud.

Wij kregen verschillende soorten “cuts” geserveerd. Ossenhaas, entrecote, bavette, ribeye. Allemaal even lekker om hun eigen verschillende eigenschappen.
Traditioneel werd de avond afgesloten met een melktert. Wie dit nog niet eerder gegeten hebt het is een soort vla taart met veel kaneel erop.

Het was een fantastische avond. Een echte belevenis.

Ben je ooit in Stellenbosch probeer deze avond te boeken.

https://www.babylonstoren.com/

Wil je zelf biltong maken ? mail mij en ik stuur een authentiek recept naar info@foodbyme.nl

Ik heb ook nog een leuke prijsvraag: Op het erf van Babylonstoren groeien speciale bomen. Hoe heten deze en noem zeker 3 toepassingen van de zaad.

Meedoen ? mail naar info@foodbyme.nl en voor eind februari hoor je of je een culinaire prijs hebt gewonnen !

Voor een korte video impressie kijk