Meatless Monday….

En misschien nog wel meer dagen in de week. Laten we wel wezen, elke dag in het nieuws of op social media worden we ermee geconfronteerd We kunnen er niet meer omheen we moeten onze verantwoording nemen voor de klimaatverandering en dat betekent in ieder geval minder vlees eten.

Ik ben zelf een vlees liefhebber. Ook vis en schaaldieren. Maar ik merk dat ik steeds minder consumeer of in ieder geval er bewuster mee om ga. Want uiteindelijk als een echte foodie vindt ik het belangrijk dat als ik vegetarisch eet, de smaak voorop staat. Soms is dat nog wel een uitdaging.

Sinds kort heb ik To Maat ontdekt. To Maat, maakt de meest lekkere variaties in groenteburgers en nog veel meer vleesvervangers. Ambachtelijk, puur, eerlijk en in samenwerking met de regionale boeren uit de Bollenstreek. Met een keuze van ruim 8 verschillende groenten smaken zet je in een handomdraai een gezonde maaltijd zonder vlees op tafel.

Ik heb zelf de variatie met biet gemaakt. Een heerlijke bietenburger, geserveerd met verse Tabbouleh (een frisse salade uit het midden oosten met peterselie in de hoofdrol) en een yoghurt munt en knoflook saus. Heerlijk als een snelle lunch gerecht maar ook als bijgerecht. Wil je geen Tabbouleh maken, dan is het ook lekker op Libanees brood !
Ik heb het gerecht onlangs opgenomen in mijn catering menu en iedereen was razend enthousiast.. Het vlees wordt echt niet gemist !

Marolijn Balk oprichtster van To Maat en ik hebben een leuke samenwerking bedacht om ook jullie enthousiast te krijgen voor deze heerlijke burgers. Wil je een proefpakket winnen ?
To maat stelt een zak bietenballen en veganistische spekjes ter beschikking.
Ikzelf (foodbyme) maak een chocolade taart met biet voor de winnaar. Maar…..daar moet je wel voor doen:
Geef antwoord op de volgende vragen:

1: hoeveel water bespaar je als je een week geen vlees eet?
2: wat is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente voor een volwassenen?
3: hoeveel groente bevat de bietenburger van To Maat?
4: Wat is de functie van de haver in de groenteburgers ?

Alle antwoorden zijn goed terug te vinden op sites van de overheid en natuurlijk op de site van To maat.
https://tomaatvoorhout.com/
Antwoorden kun je mailen aan : info@foodbyme.nl
Vergeet niet je email adres te vermelden zodat wij je kunnen berichten of je de gelukkige winnaar bent.

Actie is geldig tot 30 november a.s.

Doe je niet mee maar wil je sowieso meer informatie over de verkooppunten van To Maat en wat lekkere recepten ? Kijk dan op:
https://tomaatvoorhout.com/recepten/