Het is lente !

Een amuse van komkommer en garnalen. Ik kijk naar mijn mooi opgemaakte bord met verse producten, frisse, felle kleuren en wordt er gelijk blij van !

Dit is het laatste recept in mijn serie van de vier seizoenen waar ik vorig jaar mee ben begonnen. Een heerlijk gerecht dat heel goed past in deze tijd van het jaar. Ik wil het graag met jullie delen.

Het is een gerecht om neer te zetten als amuse (als je het klein houd), lekker bij cocktails of als voorgerecht.
Aangezien we voor nu even geen diners, feesten of andere bijeenkomsten kunnen organiseren. Stel ik voor er gewoon een feestje voor jezelf of samen met je partner van te maken. Dek de tafel op z’n mooist, haal alles uit de kast en doe net alsof je in een Michelin ster restaurant zit.

Ik ben trouwens dol op garnalen. Groot of klein, ik vind er altijd wel een recept voor. Het lekkerst is zo puur mogelijk. Dat zoetige, ziltige smaak van een garnaal maakt het een makkelijk product om mee te werken. Curries, soep, gemarineerd en op de BBQ of als zoals ik heb gedaan als amuse.

Komkommer rolletje met garnalen

Boodschappenlijst:

Mirin 2 el
Gekruide rijstazijn 2 el
Gekookte grote garnalen met staart 25 gr. (of een even aantal afh. van gezelschap)
Rijstvermicelli 100 gr.
Komkommers klein 4 stuks
Thaise basilicum
Zoete chili saus en rode pepers voor decoratie.

Meng in een kom de garnalen met de rijstazijn en mirin. Even laten marineren.
Schenk kokend water op de vermicelli, laat 2 minuten staan en spoel af onder koud water. Dep de garnalen af met een keukenpapier.
Snijd de komkommers in flinter dunne plakken van boven naar beneden. Ik doe dit zelf met een scherpe kaasschaaf. Leg de plakken op een plank . Leg een basilicum blaadje op het uiteinde. Vervolgens een klein bolletje vermicelli en een garnaal. Rol het verzichtig op en zet het vast met een prikker.
Serveer op een mooi boord, met kleine plakjes chili peper en in een schaaltje, chili saus.

Tegenwoordig zijn alle Aziatische producten goed te vinden. Ik heb mirin en rijstazijn altijd op voorraad. Lukt het niet bij de supermarkt, dan is er vast wel een Toko in de buurt.

Geniet en maak er feestje van !

Misschien is het jullie opgevallen dat ik bij elke recept een bijpassend drankje heb gemaakt. Bij dit recept dat als amuse dient, heb ik een heerlijk cocktail van Gin Tonic gemaakt met verse bessen en een pink lemonade tonic.

Als laatste in deze serie wil ik nog mijn buurman Martijn Hoogendoorn van https://martijnhoogendoornfotografie.nl/ danken voor de mooie fotoreportage.

Wil je mijn andere seizoens recepten nog terug lezen:
http://www.foodbyme.nl/summer-is-here-to-stay/
http://www.foodbyme.nl/happy-halloween/
http://www.foodbyme.nl/happy-healthy-year/